Inicio > Opinión > SALVADOR MONTULL, un referent per on passa

SALVADOR MONTULL, un referent per on passa


Lo passat 28 de Desembre l’Agrupació local del PSOE de Fraga, va entregar lo XI  Premi “Ernest Lluch” a la Solidaridad i el Progrés.

Aquest any lo premi lo va rebre Salvador Montull de mans del President del Govern d’Aragó, Marcelí Iglesias. Eix premi reconeix la labor de persones, associacions o entitats que, al seu treball quotidià, promouen los valors de solidaritat, justícia i igualtat a Fraga i Comarca.

Desprès de la trajectòria professional, dedicada a la pagesia i a la cria i venda de bestiar, on va destacar per la seua honestedat, va arribar  lo moment de la jubilació. Lo premiat ha estat des de llavors  dedicat al servei de vàries associacions, com la dels Veïns i Amics del Casc Històric de Fraga, on s’ha des viscut per millorar la situació, i per demostrar que, independentment d’on es viu, s’han d’estimar les arrels. S’ha preocupat sempre per aconseguir allotjament digne als treballadors del camp i regularitzar la seua situació. A Càritas va participar en l’acompanyament a les primeres persones i famílies estrangeres que arribaven a Fraga, va participar en actes de sensibilització per afavorir la integració i la convivència intercultural, també en l’inici del programa de repartiment d’aliments, al començament de la crisi.

Ha set una persona clara i sincera, la qual cosa de vegades, li complica la vida a qui ho fa, però la seua fortalesa espiritual l’ha fet resistir totes les empentes. Davant de la expressió: ”Deu t’ho pagarà”. Ell sempre contesta: “Ja m’ho paga cada dia”. I es que Salvador, als seus 83 anys, irradia felicitat i il·lusió per on passa.

Ha sabut, amb lo seu somriure ficar-se a la butxaca als joves. Primer als joves estrangers, amb los que durant molt temps va compartir los dissabtes al matí. Portant-los a veure los camps de cireres florits i la presa de Mequinensa, Villafortunatus, lo niu d’ametralladores de la Punta de la Concepció, a muntar a cavall, a plantar rosers i pins,…

Més tard amb los joves del Junior, que treballen amb los xiquets de Fraga. Gràcies a la intervenció de Salvador en los d’arres anys existeix un estret lligam entre ells i lo Casc Històric. Ells van ser los que lo van proposar per al premi.

I no fa gaire, lo vam veure amb mono de paleta, fen un mosaic de codissets de riu a la Plaça de Sant Pere, per a mantindre viu lo record de eixos carrers que teníem. Perquè ell és dels que s’arromanga.

Com es ben sabut darrere d’un gran home sempre hi ha una gran dona, i en eix cas una gran família. Los seus fills, nores, néts i besnéts, especialment los que viuen a Fraga, saben bé l’esforç que costa tenir una persona així a casa. Per Salvador no hi ha horaris, si algú lo necessita.

A l’acte d’entrega del premi va agrair a Càritas que l’hagués format en la línia de la entitat, es a dir,  no al paternalisme i sí a la promoció de la justícia, perquè reconeixia que, “en la bona voluntat no hi ha prou”.

En definitiva, ha destacat per ser una persona solidaria i entregada als altres, i es que la única cosa que com més en dones, més en tens és l’AMOR.

Pili Aribau

  1. Aún no hay comentarios.
  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s