Inicio > Opinión > SI PENSES EN INDEPENDIZA’T I NO VEUS LA MANERA!

SI PENSES EN INDEPENDIZA’T I NO VEUS LA MANERA!


 

Aquí va la nostra experiència. Als 22 anys vam demanar un préstec de 180000 € i vam arreglar la cuina i lo bany de la casa de la iaia al cor del casc històric de Fraga. La vam pintar nosaltros. Va ser divertit!

Mos vam casar i vam anar pagant durant 7 anys. Va ser una vida molt austera, però no per això avorrida ni trista. Era aquella dita de “Contigo pan y cebolla”. Quan vam acabar de pagar lo préstec, vam anar estalviant per a fer les altres reformes poc a poc.

Ara, després de 20 anys temin la casa completament reformada, havent pagat molt poc interès, lo qual fa que los quartos abunden molt més. Ma iaia solia dir que “lo duro que més costava de guanyar era lo primer i que no te’l havies de gastar mai”.

Ara, des de la tranquil·litat que dona una economia sanejada,mirem aquella època amb la satisfacció de un repte aconseguit, ja que mos va ajudar a créixer com persones i com parella.

Per això volem animar als joves a canviar “lo xip” i enfrontar-se a la vida amb valentia, il·lusió, esforç, capacitat de renúncia (perquè tot no se pot tindre).

En la actualitat, hi ha ajudes a la zona del A.R.I. (area de rehabilitación integral), pisos i apartaments nous i a un preu molt més assequible…

Coneixem alguns casos de parelles que estan rehabilitant les cases dels iaios poc a poc.

Segons la nostra experiència, la importància de la zona i del tipus de casa on vius, té una importància molt relativa, perquè a camins, és tant alt lo preu que s’ha de pagar, que això implica treballar molt més i no tenir temps de disfrutar ni de la familia, ni de la terrassa, ni de la barbacoa. A més, los problemes econòmics generen moltes tensions afegides, al difícil repte de la convivència.

No pretenem donar consells a ningú, però si a algú li serveix saber que hi ha altres maneres de viure feliç i de emprendre la vida…

Pili Aribau

Categorías:Opinión Etiquetas: ,
  1. Aún no hay comentarios.
  1. No trackbacks yet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s